onsdag 2. februar 2011

Tips fra BETT

Nedenfor har vi gått sammen om å samle en del av inntrykkene våre fra BETT. Messen er så stor og omfattende, at selv med tre dager til rådighet ville det ikke være mulig å få en oversikt over det hele.

Generelt:

Britannica online: Bruk av bilder og video (video med reklame uten lisens). Bildene er opphavsrettslig klarer med enkel mulighet for korrekt referanse av bilder. Se eksempel:
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/644958/windcom/EBchecked/topic/644958/wind


Senter for IKT i utdanning hadde en flott stand med hyggelige elever som fortalte om sine erfaringer med digitale læringsressurser.




Microsoft presenterte både velkjente produkt og nye løsninger. Office 365 for education er en spennende tjeneste som er aktuell for norsk skole. Microsoft Mathematics 4.0 er en gratis nedlastning der vi får kalkulator og graftegner i både 2D og 3D.


Her er det gjort tilgjengelig et historisk atlas for gratis uttesting frem til juli 2011. Du må ha/lage deg en pålogging for å komme inn. http://historiskatlas.cappelendamm.no/





shakespeareinbits.com. Ny måte å studere tekster av Shakespeare med animasjoner lagt på lydbokinnspillinger og mye støttemateriell.
Direkte til demo og gratis nedlastinger: http://www.shakespeareinbits.com/sibsite/catalog/10


Fra vivotxt: CLaudio: Tale til tekst, tekst til tale: http://www.vivotxt.com/Vivo_Txt/CLAudio.html
Du kan få 10 dagers gratis prøvetid. Dekker engelsk, fransk, tysk, spansk.


Naturfag/realfag:

Bibliotek med profesjonelle filmer på 2-3 min. Kan legges rett inn i undervisning eller oppgaver. Høy kvalitet og enkelt å navigere seg frem til relevante tema. Tjenesten er tenkt oversatt til norsk. Verdt en sjekk! http://twig-it.com/


Kikora: Norsk utviklet matematikkhjelp med interessant pedagogisk tilnærming. (Les mer over).




Creaza: Samling av nyttige verktøy for bruk i læring. (Les mer over).






Teknisk:

Digitale overheadar og digitale mikroskop var vist i mange varianter. Her illustrert ved et såkallet dokumentkamera fra en japansk produsent. Med dette kan man få vist f.eks. sider fra ei bok eller et elevarbeid på lerret eller en interaktiv tavle. Dokumentkameraet kan også kobles til en PC eller et mikroskop, og man kan ta både stillbilder og video av det som blir vist.


Ulike løsninger med digitale tavler, mobile skrivbare brett og studentresponssystem var tydlig et satsningsområde. Læreren kan bevege seg rundt i rommet, og kommunisere med elevene og den interaktive tavla gjennom et slikt brett som er vist til venstre. Elevene deltar gjennom et responssystem. Eksempelet er fra eInstruction.


Med en digital penn kan man lagre håndskrevne notater digitalt, konvertere håndskrift til digital skrift og bruke pennen som en mus. Noen penner kan ta opp, og lagre lydopptak, og noen penner kan scanne og digitalisere tekst. Illustrasjonen er hentet fra hjemmesiden til denne leverandøren.


Tips: E-pedagog, Biblotekar eller IKT-personale på skolen din kan være til god hjelp dersom du er interessert i noe av det over, men gruer deg for å finne ut av det selv.

Kari Elisabeth Aasebø, Terje Torsheim og Albertine Aaberge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar